Ортодонтия

Ортодонтията е наука занимаваща се с профилактиката и лечението на зъбно – челюстните отколонения, неправилно разположени зъби, челюстни деформации и други.

Децата, нуждаещи се от ортодонтско лечение, трябва да направят консултация с ортодонт около 7 годишната си възраст. В този период се появяват първите постоянни молари (шестите зъби).

При устанвяване на проблем в развитието на зъбите и челюстите, ранното диагностициране и лечение е предпоставка за ,оптимално добър краен резултат и предпазване от задълбочаването му.

Към ортодонтско лечение в наши дни не се насочват само деца и юноши, а също така и възрастни хора, които желаят корекця на усмивката, възстановяване на оклузията (захапката) и др.

Съвременните брекетни системи позволяват провеждане на ортодонтско лечение във всички възрасти.

Не на последно място кривите зъби водят до образуване на кариеси в пространствата между тях поради задържането на хранителни остатъци и трудното им почистване, създаване и задълбочаване на пародонтални заболявания, увреждане на темпоромандибуларната става и други

В "Стоматологични кабинети Д-р Ралев" се предлагат услуги от всички области на денталната медицина, в това число и на козметичната стоматология. От доста години тя се стреми разработва и да предлага на пациентите средства за избелване на зъбите. Все повече хора искат да имат зъби с по-светъл цвят. Белите зъби винаги са се възприемали естетически по-добре от околните. Те са белег на добро здраве и висок социален статус.