Имплантология

Зъбни импланти - какво представляват?

Зъбните импланти представляват "изкуствени корени" със специфична форма и награпавена повърхност. Поставянето на импланти е най-биологичният начин за възстановяване на липсващи зъби. Спестява изпиляването на съседни зъби и премахва необходимостта от носенето на доста неприятните подвижни протези.Имплантите заместват липсващите зъби, включително техните корени. Те се имплантират в костта на тяхно място. Това може да стане веднага след изваждане на зъба или по-късно.Изработват се от биологично съвместими материали. Такъв е и неутралният титан, който ние използваме в нашата практика.

Метода титан

Завинтва се (понякога се поставя по други методи) в челюстната кост и върху него се поставя надстройка, която надстройка от своя страна служи за закрепване на корона, т.е. с имплантати е възможно да се поставят неснемаеми протезни конструкции дори при пълна липса на зъби. Противно на нагласата, която вече чувстваме как е създадена в съзнанието на посетителя, поставянето на един имплантат в 90 % от случаите не е нито по-болезнено, нито по-травматично от екстракцията (изваждането) на един зъб. В практиката са прилагани зъбни импланти с изключително разнообразна форма - ножовидни, субпериостални, игловидни, коренови, фрикционни, анкерни, с форма на перо и какво ли още не; в резултат на дълги клинични наблюдения обаче като златен стандарт в практиката за момента се е наложил винтовият титанов имплант. Към настоящия момент в 99 % от случаите се осъществява имплантиране именно на такъв тип имплантати; в останалия 1 % се прилагат изцяло циркониеви имплантати или приспособления от друг тип.

В "Стоматологични кабинети Д-р Ралев" се предлагат услуги от всички области на денталната медицина, в това число и на козметичната стоматология. От доста години тя се стреми разработва и да предлага на пациентите средства за избелване на зъбите. Все повече хора искат да имат зъби с по-светъл цвят. Белите зъби винаги са се възприемали естетически по-добре от околните. Те са белег на добро здраве и висок социален статус.