Ендодонтия

Процес на извършване на ендодонтското лечение

Ендодонтското лечение буди страх при повечето пациенти, въпреки че в много от случаите е абсолютно безболезнено, а в останалите се провежда с много елегантна упойка, която създава забележителен комфорт по време на лечението и гарантира абсолютната безболезненост.

  • Прави се малка дупчица в зъба до откриването на увредената пулпа и така се осигурява достъп до кореновите канали. Използва се упойка, но тя невинаги е необходима.
  • След като зъболекарят има достъп до канала, той премахва умъртвената пулпа и разширява каналите със специални инструменти. След като пулпата е премахната и каналите разширени, каналът се запълва. Каналите се запълват с топла и студена кондензация на кореновите канали. Кондензиран в кореновия канал, този материал е напълно биосъвместим, което означава, че не предизвиква никакво дразнене и алергии.

    Освен това каналът се запечатва така, че не позволява развитието на бактерии, които могат да причинят грануломи и кисти. Със запълването на каналите ендодонтското лечение е завършено. Много важно е зъбът да бъде изграден така, че да се възстанови неговият анатомичен вид и да може да изпълнява своите функции (т.е. ефективно дъвчене).
  • Също така може да се избели излекувания зъб и да се реставрира с керамичен инлей/овърлей или директно да го реставрираме.
  • Макар и сравнително рядко, след ендодонтското лечение някои хора изпитват слабо подуване или болки в зъба.

В "Стоматологични кабинети Д-р Ралев" се предлагат услуги от всички области на денталната медицина, в това число и на козметичната стоматология. От доста години тя се стреми разработва и да предлага на пациентите средства за избелване на зъбите. Все повече хора искат да имат зъби с по-светъл цвят. Белите зъби винаги са се възприемали естетически по-добре от околните. Те са белег на добро здраве и висок социален статус.